Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Grup Barnils critica la col·laboració de mitjans i informadors amb “les clavegueres de l’Estat”

ACN Barcelona – El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha denunciat la col·laboració de mitjans i informadors amb “les clavegueres de l’Estat”, unes pràctiques, ha afegit, que van clarament en […]

Agències 12/07/2022

ACN Barcelona – El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha denunciat la col·laboració de mitjans i informadors amb “les clavegueres de l’Estat”, unes pràctiques, ha afegit, que van clarament en contra del codi deontològic, suposen una greu vulneració del dret a una informació veraç de la ciutadania i posen en perill la salut democràtica. En un comunicat, el grup s’ha referit a la nova entrega d’àudios de l’excomissari José Manuel Villarejo que van destapar que el director del programa ‘Al Rojo Vivo’ de ‘La Sexta’, Antonio García Ferreras, va donar informació sobre comptes falsos de l’exlíder de Podem Pablo Iglesias al paradís fiscal de Les Grenadines.

“Estem davant d’un cas, per tant, amb més repercussió mediàtica perquè evidencia que la connivència entre clavegueres de l’Estat i periodisme no té a veure només amb els mitjans vinculats amb l’extrema dreta”, ha apuntat el Grup Barnils.

Ha indicat que “la relació entre alguns mitjans i periodistes i el ‘deep state’ la coneixem de sobres des de fa dècades. No és cap novetat. Entitats socials i els moviments independentistes català i basc fa molt que la denuncien”. Ha assegurat que alguns “se n’adonen ara i posen el crit al cel pel que consideren que és un atac al sistema democràtic espanyol. Potser per això els que callaven quan les vulneracions no els tocaven ara ho lamenten”, han afegit.

Creuen que “fa falta una neteja profunda dels aparells de l’estat espanyol que mai s’ha volgut afrontar no és cap novetat. Però potser alguns han descobert aquest cap de setmana que les clavegueres també han infectat el periodisme, i que també cal fer-hi neteja”.