Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El Grup Alba estalviarà un 20% de consum elèctric a la seu de Tàrrega amb la instal·lació de 256 panells solars

ACN Tàrrega.-El Grup Alba està enllestint la instal·lació de 256 panells solars a la coberta de la seva seu central situada a Tàrrega. Aquests panells generaran una potència total de […]

Agències 06/11/2020

ACN Tàrrega.-El Grup Alba està enllestint la instal·lació de 256 panells solars a la coberta de la seva seu central situada a Tàrrega. Aquests panells generaran una potència total de 73,45 kwp amb la qual cosa l’entitat assolirà un estalvi del 20% de l’energia elèctrica que es consumeix en aquestes instal·lacions. A nivell mediambiental, suposarà una reducció de 34,7 tones de CO2. L’actuació forma part del procés de transició energètica que va iniciar el Grup Alba l’any passat a través d’un pla pilot que impulsa Som Energia i Som Mobilitat i dins de les accions estratègiques de responsabilitat social ambiental de l’entitat. La instal·lació dels panells ha costat uns 80.000 euros i l’entitat calcula poder obtenir el retorn de la inversió en set anys.

La seu central del Grup Alba acull, a banda dels serveis d’administració de l’entitat; el servei de bugaderia industrial que està en funcionament els 365 dies de l’any; l’obrador de galetes El Rosal i el restaurant el Gat. La voluntat de l’entitat és poder repetir aquesta mateixa acció en altres infraestructures que té el Grup Alba amb l’objectiu d’anar millorant en eficiència energètica i contribuir en l’impacte mediambiental.