Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El Gremi d’Hotels demana que el pròxim govern municipal “estimi Barcelona” i pensi en tots els sectors

ACN Barcelona – El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha demanat que el govern municipal que surti de les eleccions del maig “estimi Barcelona” i miri a […]

Agències 09/02/2023

ACN Barcelona – El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha demanat que el govern municipal que surti de les eleccions del maig “estimi Barcelona” i miri a tots els sectors. “Si ho penseu, això vol dir moltes coses”, ha apuntat en roda de premsa al ser preguntat pels seus desitjos de cara a la legislatura vinent. “Com a president del gremi desitjo que no pensi en un sector determinat o una activitat determinada, que es pensi en tots nosaltres”, ha afegit . D’altra banda, ha lamentat la decisió d’Ada Colau de trencar relacions amb Israel i ha ressaltat que el turisme d’aquest país és “important” per la capital. “No em fa saltar d’alegria, no sé si era el moment o no, però aquestes decisions s’han de prendre amb moltes perspectives”, ha dit.

Aquest dimecres Colau va anunciar la seva decisió de suspendre temporalment les relacions amb Israel, incloent-hi els acords d’agermanament de la capital catalana amb Tel-Aviv. En un acte a l’Ajuntament, Colau va argumentar que s’havia sentit interpel·lada per entitats i ciutadans que s’havien adreçat al consistori i ha denunciat la situació “d’apartheid” que viu el poble palestí. “No podem callar”, va assegurar.

Des del sector hoteler reconeixen el pes dels visitants jueus o vinguts d’Israel. En aquest sentit, el mateix Clos ha explicat en roda de premsa que Turisme de Barcelona tenia previst aquesta setmana un viatge comercial a Turquia i Israel per promocionar la ciutat, però que finalment s’ha suspès per culpa del terratrèmol que ha devastat aquella zona. “No té massa sentit presentar-nos allà”, ha lamentat.

De cara al proper mandat municipal, Clos ha reclamat més diàleg entre l’Ajuntament de Barcelona i sectors econòmics com el turístic. D’altra banda, ha lamentat que certs representants de l’actual consistori apostin obertament pel “decreixement” com a model econòmic. També ha criticat que el sector hoteler hagi hagut de recórrer a la justícia per fer valer les seves reclamacions i ha xifrat en més d’un centenar els enfrontaments judicials que tenen amb l’actual govern municipal, amb tot, ha ressaltat que aquests anys s’han pres bones decisions, com la regulació i tancament dels apartaments turístics il·legals.