Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

El Gremi de Transports de Catalunya veu “desproporcionat” prohibir circular camions a l’AP-7 els caps de setmana

ACN Barcelona – El Gremi de Transports de Catalunya veu “desproporcionat” prohibir circular camions a l’AP-7 els caps de setmana. En un comunicat, els transportistes consideren que es tracta d’una […]

Agències 08/06/2022

ACN Barcelona – El Gremi de Transports de Catalunya veu “desproporcionat” prohibir circular camions a l’AP-7 els caps de setmana. En un comunicat, els transportistes consideren que es tracta d’una mesura “injusta” perquè des del 2018 estan obligats a circular per l’autopista, de manera que estaven obligats a pagar els peatges. “No és admissible que ara que la via és gratuïta se’ns pretengui expulsar”, subratlla el gremi. En aquest sentit, els transportistes asseguren que al setembre de l’any passat, quan es van aixecar els peatges, la primera mesura adoptada pel Govern va ser la prohibició de vehicles pesants i es va acabar suspenent a l’octubre per “ineficaç”.

Tot plegat arriba després que aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, anuncies que l’executiu estudia noves mesures de trànsit per evitar cues.

En la mateixa línia que el gremi, aquest dimecres la <a href=”https://www.acn.cat/new/e588cf32-dc47-4b52-9f32-633757256a32/texts”>Coordinadora d’Organitzacions del Transport</a> també ha carregat conta la proposta que està debatent l’executiu. L’organització ha avisat que la mesura pot afectar “molt negativament” a les exportacions.