Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Gremi de Restauració veu “inadmissible” que es plantegin noves restriccions a bars i restaurants

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona considera “inadmissible” que el Govern es plantegi noves restriccions a bars i restaurants i critica que es pugui “estigmatitzar” el sector. El Govern […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona considera “inadmissible” que el Govern es plantegi noves restriccions a bars i restaurants i critica que es pugui “estigmatitzar” el sector. El Govern ha convocat per dimecres al matí als gremis i federacions de restauració de Catalunya, en una reunió que inicialment havia de ser avui i que s’ha ajornat. Els restauradors qüestionen l’efectivitat de les restriccions en el sector, i insten el Govern “a buscar els focus de contagis en altres llocs”. “Després de tres mesos d’aforament reduït, els contagis continuen pujant”, afirmen des del Gremi de Barcelona. A la capital catalana, les taules són de màxim sis persones, el consum a la barra està prohibit i no es poden atendre clients a partir de la mitjanit.

Segons el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, el sector entendria les mesures si contribuïssin a reduir els contagis, “però no és així”. “Estigmatitzar la restauració no funciona, ni en termes epidemiològics ni tampoc a nivell econòmic: aquest treballar a mig gas és agònic”, ha avisat Pallarols en un comunicat. A més, segons el Gremi, les restriccions als bars i restaurants provoquen “l’efecte contrari” perquè la gent fa les trobades “a domicilis privats, amb la inevitable relaxació en el compliment de les mesures de prevenció”. D’altra banda, els restauradors barcelonins critiquen que les restriccions que apliquen des del 18 de juliol es vagin prorrogant cada 15 dies sense cap mecanisme de compensació. “Hem demanat i seguirem demanant a la Generalitat una solució per al problema del lloguer: és intolerable que es limiti l’aforament o l’horari i el restaurador arrendatari continuï pagant el lloguer íntegre”, ha afirmat Pallarols.”Si la Generalitat limita l’activitat de restauració, ha de reduir al mateix temps el preu del lloguer”, ha reiterat.