Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El Gremi de Restauració de Barcelona trasllada al govern espanyol les seves reivindicacions

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona ha entregat aquest dijous al govern espanyol un manifest amb les reivindicacions del sector. Ho ha fet a través del subdelegat a Barcelona, […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona ha entregat aquest dijous al govern espanyol un manifest amb les reivindicacions del sector. Ho ha fet a través del subdelegat a Barcelona, Carlos Prieto. El sector reclama campanyes de promoció per a la reactivació del consum i promoció del turisme, traslladant als ciutadans missatges sobre la seguretat dels establiments davant del coronavirus. També demana que les mesures adoptades per rellançar el sector e mantinguin en el temps, i que hi hagi més claredat i transparència per poder planificar la reobertura. Els restauradors volen més certesa sobre qüestions com el pagament de lloguers, així com una taula de negociació per flexibilitzar els ERTO.

Els restauradors també volen que es fixi la distància de seguretat com a criteri per determinar l’aforament dels establiments. També reclamen microcrèdits de ràpida concessió, així com noves línies de finançament. En matèria de lloguers, exigeixen la suspensió dels mateixos des de la data d’entrada en vigor de l’estat d’alarma, i que s’adeqüi una renda variable i ajustada en funció de les fases de reincorporació a l’activitat, almenys fins al desembre.