Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El Gremi de Restauració critica que deixar als quioscos de Barcelona vendre cafè i menjar és “competència deslleial”

ACN Barcelona – El Gremi de Restauració de Barcelona ha criticat la “competència deslleial i l’intrusisme” que comporta deixar que els quioscos de premsa pugin vendre cafè i menjar envasat. […]

Agències 14/02/2023

ACN Barcelona – El Gremi de Restauració de Barcelona ha criticat la “competència deslleial i l’intrusisme” que comporta deixar que els quioscos de premsa pugin vendre cafè i menjar envasat. Això serà possible a partir de la modificació de la normativa que ha fet el consistori i que permetrà tramitar ampliar l’oferta de productes que venen aquests establiments. El director del Gremi, Roger Pallarols, ha afirmat a través d’un comunicat que entén que es vulgui promoure la supervivència dels quioscos però ha afegit que no té sentit que per aconseguir-ho puguin “competir amb avantatges” amb els bars que tenen al costat. Per a Pallerols, és “inadmissible” voler rescatar els quioscos a costa d'”enfonsar” la restauració dels barris.

El Gremi ha afirmat que treballarà per impedir que la normativa s’aprovi definitivament. I és que hi veuen avantatges competitius en el fet que els quioscos puguin vendre cafè i menjar envasat, per exemple de tipus econòmic perquè el cànon que han de pagar és “manifestament més baix” que el lloguer d’un local de restauració i d’altres despeses associades.

A més, ha constatat la “incoherència” d’aquesta decisió respecte a d’altres preses pel mateix govern municipal. En aquest sentit, Pallerols ha dit que mentre s'”impedeix” l’obertura de nous locals es promou que els quioscos siguin “bars encoberts”.