Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

El Gremi de Restauració creu que l’ampliació dels horaris d’obertura és “insuficient” i “arriba tard”

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona creu que l’ampliació dels horaris d’obertura que entrarà en vigor la pròxima nit de dijous a divendres –bars i restaurants passaran de tancar […]

Agències 21/09/2021

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona creu que l’ampliació dels horaris d’obertura que entrarà en vigor la pròxima nit de dijous a divendres –bars i restaurants passaran de tancar a les 0.30 h a fer-ho a les 1.00 h- és “insuficient” i “arriba tard”. En un comunicat publicat aquest dimarts, l’associació assegura que la decisió anunciada pel Govern “no ha estat fruit d’un diàleg o una anàlisi compartida amb el sector” i subratlla que Catalunya continua sent la comunitat “més malparada” de l’Estat. De fet, el gremi demana que la restauració pugui recuperar el seu horari ordinari –fins a les tres de la matinada en caps de setmana i vigílies de festiu- arran de l’evolució de les dades epidemiològiques.

Per altra banda, l’agrupació critica la “incoherència” de la mesura, que també permet a discoteques i sales de ball amb espais a l’aire lliure poder obrir fins a les tres de la matinada. “Es tracta de locals temporalment reconvertits en establiments de restauració”, defensa el gremi. Alhora, l’associació creu que tindria “tot el sentit del món” ampliar els horaris de la restauració per activar “tots els mecanismes possibles per reduir les botellades”. “A les portes d’una mobilització massiva amb motiu de la Mercè i coincidint amb altres celebracions a Lleida i Tarragona, permetria que bars i restaurants absorbissin una part de la demanda que inevitablement es produirà”, defensa.