Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

El Gremi de Restauració celebra l’ampliació de l’horari nocturn, però demana una desescalada “més ambiciosa”

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona celebra que el Govern hagi permès obrir bars i restaurants fins a les dotze de la nit, una hora més tard respecte a […]

Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona celebra que el Govern hagi permès obrir bars i restaurants fins a les dotze de la nit, una hora més tard respecte a les restriccions actuals. No obstant això, l’associació lamenta que la mesura arriba “tard” i demana una desescalada “més ambiciosa” per impulsar la recuperació del sector. En declaracions a l’ACN, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, creu que ampliar l’horari nocturn dels bars i restaurants és “un pas en la direcció correcta”, però veu “incoherències” en algunes de les mesures. “No s’entén que es limiti a sis el nombre de comensals mentre que en les reunions en l’àmbit privat poden haver-hi fins a deu persones”, comenta.

Segons Pallarols, mesures com la limitació de l’aforament a l’interior dels locals deixa als restaurants en una situació “complicada” i fa que molts negocis “tinguin problemes i dubtes de viabilitat”. “La indústria es troba en una situació complicada […] i ha d’avançar en la desescalada per tal de tornar a una situació d’estabilitat i preparar-se per la recuperació”, ha apuntat.Per altra banda, el director del gremi ha comentat que el sector segueix “molt atent” a les resolucions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) respecte a la impugnació de certes restriccions. “Això podria fer que algunes de les decisions vigents puguin ser tombades pels magistrats, i nosaltres confiem que pot ser així”, ha conclòs.