Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El Gremi de Restauració assegura que l’ampliació de l’horari “arriba tard” però atén el “crit d’auxili” del sector

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona ha assegurat que la reobertura dels bars i restaurants fins a les onze de la nit “arriba tard”, però atén el “crit d’auxili” […]

Avatar
Agències 30/04/2021

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona ha assegurat que la reobertura dels bars i restaurants fins a les onze de la nit “arriba tard”, però atén el “crit d’auxili” del sector davant una situació “agònica”. El director de l’entitat, Roger Pallarols, ha afirmat que la reobertura dels sopars s’hauria d’haver permès a partir d’aquest dilluns, 3 de maig, i ha advertit que moltes empreses no es podran beneficiar de la correcció del Govern. Barcelona ha perdut un quart dels bars i restaurants, una xifra que s’elevarà a un terç al final de la crisi. Per aquest motiu, Pallarols ha assegurat que un pas enrere “no seria assumible” i ha demanat eliminar les restriccions d’aforament i horari de cara a les pròximes setmanes.

El Gremi de Restauració ha assegurat que la situació econòmica “no permet” un pas enrere i ha recordat que la pandèmia avança en la “direcció adequada”, amb un percentatge cada cop major de persones vacunades. De cara a les pròximes setmanes, Pallarols ha afirmat que el debat se centrarà a recuperar els percentatges d’aforament interior o allargar l’horari per recuperar el funcionament habitual. En aquest sentit, el Gremi de Restauració ha advertit que estarà atent al “qüestionable” manteniment del toc de queda un cop s’acabi l’estat d’alarma. Al marge dels dubtes sobre el seu encaix constitucional, l’entitat ha assegurat que no s’entendria que la restricció de mobilitat s’iniciés a mitjanit, una hora després dels bars i restaurants. El director de l’entitat ha afirmat que Barcelona ha perdut ja un quart dels bars i restaurants i ha vaticinat la pèrdua d’un terç dels locals un cop acabi la crisi econòmica. Pallarols ha assegurat que la capital catalana estava cridada a tenir una crisi més dura, per la dependència de la mobilitat i la imposició de “restriccions excessivament severes”. “La situació de la restauració és dramàtica. Les defuncions empresarials són i seran molt importants”, ha lamentat. Les restriccions han impedit servir sopars a Catalunya des del 15 d’octubre. Entre el 23 de novembre i el 20 de desembre l’hora de tancament dels bars i restaurants es va fixar a dos quarts de deu de la nit.En tot cas, el Gremi de Restauració ha celebrat la decisió del Govern i ha agraït la “proximitat i empatia” del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. Així mateix, ha valorat positivament el posicionament del plenari municipal d’aquest divendres, en favor d’obrir la restauració i l’oci nocturn fins al vespre.