Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Gremi de Llibreters espera augmentar fins un 2% les vendes de llibres per Sant Jordi respecte als 22 MEUR del 2018

ACN Barcelona.-El Gremi de Llibreters espera augmentar fins un 2% les vendes de llibres per Sant Jordi respecte als 22 milions d’euros del 2018. La presidenta del Gremi de Llibreters […]

Avatar
Agències 08/04/2019

ACN Barcelona.-El Gremi de Llibreters espera augmentar fins un 2% les vendes de llibres per Sant Jordi respecte als 22 milions d’euros del 2018. La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, ha apuntat que aquest any la celebració és abans de Setmana Santa i per això creuen que la gent podrà comprar llibres “més d’una vegada”, tant en la seva ciutat com en el lloc on es desplacin durant les vacances. En aquest context, s’han organitzat diverses activitats pel territori. Barcelona també expandeix la festa del llibre i aquest any es podran trobar activitats en tots els barris de la ciutat. Segons el secretari tècnic del Gremi de Llibreters, Marià Marín, hi haurà entre un 15% o 20% més de parades del sector del llibre i la capital catalana tindrà més de 200 parades de llibreries agremiades.

El gremi preveu que, a nivell de públic i venda, la festa seguirà la línia de consolidació i fins i tot de creixement respecte l’any passat. El president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, ha destacat que Sant Jordi arriba en un moment en què el sector continua “la tendència positiva de recuperació”. Més parades i espais a BarcelonaBarcelona també expandeix la festa del llibre i aquest any es podran trobar activitats en tots els barris de la ciutat. Segons el secretari tècnic del Gremi de Llibreters, Marià Marín, hi haurà entre un 15% o 20% més de parades del sector del llibre i la capital catalana tindrà més de 200 parades de llibreries agremiades. Gràcies a l’acord amb l’Ajuntament de Barcelona, es podran trobar parades des del Passeig Sant Joan, fins a Ciutat Vella i l’Eixample, els dos districtes que acullen el gruix de les parades. Per aquest motiu, enguany s’ha oxigenat el centre per poder facilitar la circulació de les persones i la seguretat i s’han ampliat els espais disponibles.Així, la Diagonal, el carrer Consell de Cent, que s’estén en direcció Balmes, i Còrsega faran de connectors entre el Passeig de Gràcia i la Rambla de Catalunya. A més, com a novetat, a la Plaça Vicenç Martorell del Raval es muntarà un grup de parades dedicades als llibres sobre disseny, art i fotografia. Setmana Santa Enguany s’han organitzats diverses activitats prèvies a Santa Jordi, que coincideix amb Setmana Santa a diferents punts de Catalunya. Vic, en el marc del Mercat del Ram, celebrà, per exemple, un “pre Sant Jordi” amb escriptors signant els seus llibres, i a Girona, durant el Dissabte Sant, es faran activitats similars. En aquesta línia, altres ciutats com Lleida i Tarragona també oferiran iniciatives semblants.Augment de la literatura infantil i juvenil, Des del Gremi de Llibreters han avançat que el més venut és la literatura infantil i juvenil, que ha tingut un fort augment, i la novel·la d’intriga, policíaca o històrica. El president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, també ha destacat l’augment dels llibres d’actualitat política i social i que Sant Jordi “serà un reflex de què està passant ara”.Per altra banda, el Gremi ha anunciat que Sant Jordi és cada vegada més internacional i s’han establert contactes amb la Feria Internacional del Libro (FIL) de Buenos Aires, que aquest any té Barcelona com a ciutat convidada d’honor, per tal d’exportar la festa a la capital argentina.