Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El Gremi de Cinemes de Catalunya veu “positivament” que les sales segueixin obertes

ACN Barcelona.-El president del Gremi de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, ha assegurat aquest dimecres que és “positiu” que les sales segueixin obertes dues setmanes més sobretot “veient el panorama […]

Avatar
Agències 20/01/2021

ACN Barcelona.-El president del Gremi de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, ha assegurat aquest dimecres que és “positiu” que les sales segueixin obertes dues setmanes més sobretot “veient el panorama en el conjunt de l’Estat”. Tarrazón ha reaccionat així, en declaracions a l’ACN, a l’anunci del Govern de prorrogar les mesures vigents, que estableixen confinament municipal i un topall del 50% de l’aforament dels cinemes tant en espais oberts com tancats, amb un màxim de 500 persones per sala. Tot i això, Tarrazón ha dit que veuen amb “frustració” la mesura del Govern “perquè vol dir que les llibreries segueixen tancades en cap de setmana i que el confinament municipal, que penalitza molt els cinemes, continua en marxa”.

Tarrazón ha manifestat que és “positiu” que les sales de cinema segueixin obertes sobretot veient la situació a l’Estat. “Moltes comunitats han revisat els seus plans que han comportat tancaments i noves restriccions i el mantenir les activitats culturals que estan obertes demostra el compromís per part del Departament de Cultura amb el sector”, ha assegurat. Així mateix, ha valorat amb “frustració” la mesura perquè significa que les llibreries seguiran tancades en cap de setmana i que “el confinament municipal, que penalitza molt els cinemes, continua en marxa. Cada cinema té el seu atractiu, però en general els cinemes es dimensionen per capacitats superiors a la del propi municipi, amb excepció de Barcelona”.