Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El Grec recupera la normalitat amb els internacionals Conde de Torrefiel, Amir Reza Koohestani i Thomas Ostermeier

ACN Barcelona – La 46a edició del Festival de Barcelona Grec arrencarà el 29 de juny amb una inauguració a càrrec d’una de les companyies de dansa més prestigioses d’Europa, […]

Agències 27/04/2022

ACN Barcelona – La 46a edició del Festival de Barcelona Grec arrencarà el 29 de juny amb una inauguració a càrrec d’una de les companyies de dansa més prestigioses d’Europa, els Nederlands Dans Theatre – NDT 1. La programació, que recupera la normalitat, s’allargarà fins el 27 de juliol amb 86 espectacles i més de 50 activitats en 55 espais de Barcelona. El Conde de Torrefiel, l’iranià Amir Reza Koohestani, Thomas Ostermeier, Wooster group, Marlene Montero Freitas, Phia Ménard o Romeo Castelluci són alguns dels internacionals que formaran part del festival. Pel que fa a les connexions “insòlites” hi haurà l’espectacle del ballarí flamenc Israel Galván i l’Escolania de Montserrat, el de Salvador Sobral amb Marco Mezquida o el de l’OBC amb Alba G. Corral.

La inauguració a càrrec de Nederlands Dans Theatre – NDT 1 obrirà el Grec amb tres coreografies amb una mostra del treball de tres generacions de creadores: la coreògrafa i ballarina valenciana i neerlandesa Marina Mascarell, la de Sharon Eyal i Gai Behar i la creació de William Forsythe.

El Festival d’Estiu de Barcelona mantindrà l’aposta per la creació internacional. Es programarà una coproducció insòlita amb el Festival d’Avinyó, el Wiener Festwochen de Viena i el Kunstenfestivaldesarts de Brussel·les El Conde de Torrefiel o el director iranià Amir Reza Koohestani. Thomas Ostermeier dirigirà la polèmica obra d’Henrik Ibsen ‘Un enemic del poble’. The Wooster Group, la triologia de Phia Ménard, Christos Papadopoulos i Alan Lucien Oyen.

Destaquen dues propostes del festival que es faran en museus: Marlene Monteiro Freitas al MACBA, amb l’estrena d’un treball performàtic, i Mohamed El Khatib al MNAC, sobre vigilants de museu. Per primera vegada el Grec farà reposicions d’espectacles que s’han vist poc a Catalunya com ‘Opening Night’ de la Veronal, ‘Bros’ de Romeo Castellucci, l’espectacle de Groupe Acrobatique de Tànger que no es va poder oferir a la passada edició i ‘Género Imposible’ de Sílvia Pérez Creuz.

Es promourà en la programació directors reconeguts del territori amb una fórmula de coproducció amb el sector públic i privat de Barcelona com Jordi Prat i Coll, Marta Buchaca, Jordi Casanovas i Llàtzer Garcia. També es coprodueixen espectacles de Sílvia Navarro i Marc Rossich. En dansa hi ha produccions de peces de Lali Ayguadé, Nazareth Panadero, Albert Quesada o els premis de l’Institut del Teatre maria Jurado i Nicro Jongen, en circ la companyia Vöel o Psirc i en familiar La Baldufa, Sr. Serrano, Aracaladanza o Thomas Noone. També l’estrena absoluta coproduïda pel Grec pel musical de Brian Yorkey i Tom Kitt i un homenatge a Sondheim.

El Grec recolzarà projectes sorgits de les beques Barcelona Crea. Seran 8 propostes que s’inclouen a la programació com la Vigueria, Glòria Balanyà, Cris Blanco, Atresbandes, Armaranta Verlarde, Col·lectiu que no salga de aquí, a més de la participació de Teknodrag i Alicia G. Reyero.

Entre la programació hi haurà propostes amb una mirada als clàssics. Com l’estrena de la revisió d’‘El burlador de Sevilla’ de la Compañia Nacional de Teatro Clássico dirigit per Xavier Albertí, el ‘Clásico El diablo cojuelo’, ‘El paraiso perdido’ de John Milton dirigida per Andrés Lima i Pere Arquillué de protagonista. També la revisió de ‘Tartufo’ de Molière amb Pepe Viyuela i direcció d’Ernesto Caballero i l’estrena d’un Hamlet que arriba del Perú i on el repartiment són nois i noies amb síndrome de Down.

A nivell musical, hi haurà els concerts de Roger Mas que presentarà el darrer disc, el concert de Sisa i el nou àlbum i aterraran al festival per primera vegada Els Pets. Tata Relena amb Cucanha, Gemma Humet o Lucas Bun són alguns dels noms joves que seran a la programació musical.

Les entrades es posen a la venda aquest divendres a les 13:00h, aquest dimecres ja es posen a la venda per aquells que van adquirir pacs el passat Nadal. Enguany s’oferirà una tarifa plana de 15 euros per menors de 30 anys i es bonificarà aquells espectadors que repeteixin en l’adquisició d’entrades. La televisió pública de Barcelona Betevé emetrà alguns espectacles en directe.

La nova edició del festival d’estiu barceloní comptarà amb un nou espai adquirit per la ciutat: la sala El Molino. S’hi farà un cicle de dues setmanes per reflectir la diversitat expressada mitjançant les arts escèniques, la música i la performance però també el rescat de la memòria d’un Paral·lel que va ser la principal referència del cabaret.