Diumenge, 27 de setembre de 2020 - Edició 794
La República

El governador del Banc d’Espanya admet que els números de l’economia espanyola “són pitjors que els de l’Eurozona”

ACN Barcelona.-El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha admès aquest dimecres que els números de l’impacte econòmic de la pandèmia a Espanya “són pitjors que els de […]

Avatar
Agències 16/09/2020

ACN Barcelona.-El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha admès aquest dimecres que els números de l’impacte econòmic de la pandèmia a Espanya “són pitjors que els de l’Eurozona”, i ha remarcat que és crucial mantenir els “estímuls” per garantir la recuperació. En una intervenció a la junta directiva de la CEOE, Hernández de Cos ha demanat “no tenir por” d’allargar els ERTO, tot i que ha dit que hauran de ser més “focalitzats”. També ha obert la porta a que el Banc Central Europeu (BCE) hagi de prendre més mesures per salvaguardar l’estabilitat a l’Eurozona. El governador del supervisor espanyol ha remarcat que cal que els fons europeus s’utilitzin “de forma ràpida” però ha avisat que no seran suficients per sí sols.

Hernández de Cos ha afirmat a la seu de la CEOE que l’Estat assolirà uns nivells de deute mai vistos arran de la pandèmia, amb un conseqüent “deteriorament de les finances públiques”. En les previsions macroeconòmiques del Banc d’Espanya publicades aquest dimecres, s’apunta que el deute podria arribar, en el pitjor dels escenaris, al 128,7% el 2022. Pel que fa a les empreses, Hernández de Cos ha dit que el govern espanyol hauria d’estar disposat a ampliar encara més les línies d’avals de l’ICO –actualment en els 140.000 milions d’euros-.

Relacionats