Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El Govern vol que a la Bilateral es tanquin els traspassos de beques, l’ingrés mínim vital i les carreteres B-23 i B-30

ACN Barcelona / Madrid – El Govern vol que a la Comissió Bilateral d’aquest divendres es “tanquin” els traspassos de les beques menjador, l’ingrés mínim vital i les carreteres B-23 […]

Agències 15/02/2022

ACN Barcelona / Madrid – El Govern vol que a la Comissió Bilateral d’aquest divendres es “tanquin” els traspassos de les beques menjador, l’ingrés mínim vital i les carreteres B-23 i B-30. Així ho ha afirmat la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa al Palau de la Generalitat, posterior al Consell Executiu. Plaja ha assegurat que el Govern no té previst abordar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 a la trobada que mantindrà amb l’executiu espanyol aquest divendres a la tarda. Per la part catalana hi aniran la consellera Laura Vilagrà; el vicepresident, Jordi Puigneró; i el conseller Jaume Giró, junt amb la delegada a Madrid, Ester Capella. D’altra banda, sobre la taula de diàleg, Plaja ha dit que el Govern considera que “encara s’està a principis d’any”.

A banda dels traspassos de beques menjador, l’IMV i les carreteres, el Govern també vol abordar a la Bilateral de divendres altres cessions com els del Turó de l’Home o el Canal Xerta-Sènia.

D’altra banda, la ministra Isabel Rodríguez ha afirmat que els acords que l’executiu espanyol preveu aprovar divendres a la Bilateral estan “molt avançats” i “pendents d’ultimar-se en aquest moment”. Fonamentalment “concretarem les transferències en matèria de beques, estudi, la quantificació econòmica de transferències en matèria de Justícia”. 

En concret, segons Rodríguez, es concretaran tres comissions de transferències i s’hi abordaran també qüestions d’infraestructures. A més, ha afegit, es “parlarà de la participació de la Generalitat a ‘tourespanya’ i d’avenços en matèria de la gestió de l’Ingrés Mínim vital”.