Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

El Govern veu bé que Sánchez plantegi mesures per “ajudar la ciutadania” però demana conèixer-ne “la lletra petita”

ACN Barcelona – La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, s’ha mostrat “sempre a favor de qualsevol mesura que millori el dia a dia de la gent”. Ho ha dit després […]

Agències 12/07/2022

ACN Barcelona – La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, s’ha mostrat “sempre a favor de qualsevol mesura que millori el dia a dia de la gent”. Ho ha dit després de conèixer l’anunci del president espanyol, Pedro Sánchez, que s’ha compromès a bonificar el 100% dels abonaments de transport públic de Renfe, també els de Rodalies, durant el debat de política general al Congrés dels Diputats. En roda de premsa aquest dimarts, Plaja ha advertit, però, que “caldrà veure en què es concreten aquestes mesures, que sempre queden molt bé al Congrés”. “‘N’haurem d’estudiar la lletra petita”, ha afegit.

Ha recordat que fa uns dies Sánchez ja va dir que l’Estat assumiria el 30% del cost dels abonaments autonòmics i locals de transport i el 50% dels de caràcter estatal “sense parlar amb les operadores ni amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM)”. Per això, ha demanat esperar “el detall de les mesures” abans que el Govern prengui partit. “Seria fàcil fer cants de sirena i dir que el que el govern espanyol ha anunciat, el català ho dobla. No: les mesures s’han d’estudiar”, ha subratllat.

El Govern espera “molt moca cosa” del debat de política general al Congrés i, de fet, no s’ha tractat a la reunió del Consell Executiu d’aquest dimarts. Les mirades estan posades sobre la reunió que Sánchez mantindrà divendres a Madrid amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, malgrat que Plaja ha afirmat que les expectatives sobre aquesta trobada “no són altes”.