Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern valora positivament les dades d’atur de l’agost, però manté la prudència: “No podem parlar d’una consolidació”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-El Govern ha valorat positivament les últimes dades de l’atur corresponents al mes d’agost, que han reflectit una disminució en el nombre d’aturats per sisè mes consecutiu a Catalunya. No obstant això, l’executiu manté la prudència, donada la situació “d’excepcionalitat” en què encara es troba el país per la pandèmia. “Les dades són bones, però no les podem fer servir per parlar de consolidació”, ha apuntat el secretari de Treball, Enric Vinaixa, en una roda de premsa telemàtica celebrada aquest dijous. En el mateix acte, Vinaixa també ha anunciat que la Generalitat elaborarà un estudi l’any 2022 per establir quin hauria de ser el Salari Mínim Interprofessionals (SMI) a Catalunya, una tasca que ja es va dur a terme el 2019.

En relació amb les dades d’atur, el secretari general de Treball ha destacat que la situació a Catalunya és “d’optimisme moderat”. Encara que les dades permeten veure una millora de la situació, Vinaixa ha recordat que hi ha més de 390.000 aturats a Catalunya i ha insistit que el mercat de treball segueix marcat per “una forta estacionalitat”.En la mateixa roda de premsa, Vinaixa ha parlat dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), una mesura per fer front a la caiguda d’ocupació arran de la crisi de la covid-19 i que té una pròrroga que finalitza aquest 30 de setembre. Des del Govern confien que la mesura es mantindrà, i demanen que s’allargui “dins el major àmbit temporal possible”. “A Catalunya encara tenim 52.000 persones en ERTO”, ha recordat Vinaixa.Per altra banda, el secretari de Treball ha parlat de la pujada de l’SMI, una mesura que el govern espanyol ha plantejat als agents socials i que es preveu tancar la setmana vinent. Vinaixa veu la mesura amb bons ulls, tot i que considera que l’increment plantejat –d’entre 12 i 19 euros mensuals- es troba lluny del salari mínim que s’hauria de tenir com a referència.Encara en relació amb aquesta qüestió, ha anunciat que l’any 2022 el Govern elaborarà un estudi per establir quin SMI hauria de tenir Catalunya per així “adaptar-se a la realitat econòmica”. Si bé Vinaixa no veu amb mals ulls que cada comunitat tingui un SMI diferent, creu que aquesta qüestió l’han de decidir de forma conjunta les comunitats autònomes i el govern central. “Es tracta d’una decisió que ha de sortir dels marcs de la concertació; en aquest àmbit, pensem que les unilateralitats no són bones”, ha apuntat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió