Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

El Govern va invertir 40,6 milions d’euros el 2019 en polítiques per abordar la violència masclista

ACN Barcelona.-El Govern va invertir 40,6 milions d’euros el 2019 en polítiques per abordar la violència masclista, segons la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Laura Martínez. Durant […]

Avatar
Agències 27/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern va invertir 40,6 milions d’euros el 2019 en polítiques per abordar la violència masclista, segons la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Laura Martínez. Durant la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes, Martínez també ha explicat que l’executiu ha fet o començat el 83% de les 337 actuacions previstes al Pla de polítiques d’igualtat de gènere, amb un 15% de pressupost executat més del previst. La despesa total va ser de 82,5 milions d’euros. En el cas de l’Eix d’acció 3, el Programa d’Intervenció Integral contra les violències masclistes, l’augment de pressupost ha estat del 28%. En total, el Govern va invertir l’any passat 40,6 milions en l’abordatge de les violències masclistes.

Algunes de les tasques que ha tirat endavant l’executiu en aquest camp han estat enfortir la Xarxa de recursos d’atenció i recuperació integral per a les dones en situació de violència masclista o desplegar el Servei d’Acompanyament a la Víctima del Delicte en seu judicial. El 2019 es van fer més de mil acompanyaments d’aquest tipus, segons les dades de l’ICD.També es van aprovar la Guia per detectar la bretxa salarial de gènere, en el si del Consell de Relacions Laborals, i el primer Pla d’acció de suport a les empreses destinat al foment de la igualtat de tracte i oportunitats de dones i homes en el treball.A més s’ha elaborat una Estratègia per a l’equitat de gènere en el sistema sanitari i una guia de Recomanacions per a una publicitat igualitària, i s’ha endegat diverses campanyes com la que duia per lema ‘Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes’, adreçada directament als homes.En l’àmbit educatiu, també l’any 2020, destaca el Projecte Coeduca’t: Programa de Coeducació i perspectiva de gènere en el currículum, adreçat a l’alumnat, el professorat i les famílies, tant en educació infantil i primària com en educació secundària.

Relacionats