Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Govern utilitzarà el “principi d’indemnitat” per defensar els 34 excàrrecs del Govern davant el Tribunal de Comptes

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat que l’executiu farà valdre el “principi d’indemnitat” perquè els 34 funcionaris i exalts càrrecs de la Generalitat a qui el […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat que l’executiu farà valdre el “principi d’indemnitat” perquè els 34 funcionaris i exalts càrrecs de la Generalitat a qui el Tribunal de Comptes acusa de malversació tinguin dret a una “tutela” per part de l’executiu. “Si ens fixem en l’Estatut Bàsic del Funcionari Públic, que de fet és un estatut espanyol, planteja que qualsevol servidor públic ha de ser defensat per la seva administració”, ha detallat en roda de premsa. La consellera ha assegurat que el Govern està “treballant intensament perquè els servidors públics tinguin el suport que cal per defensar la seva innocència”. “Les persones que tenien responsabilitat a Exteriors no han malversat fons públics”, ha reiterat.

Tanmateix, Vilagrà no ha especificat si més enllà de la defensa jurídica dels encausats que permetria, segons ella, el principi d’indemnitat, hi haurà també un aval econòmic. En aquest sentit, ha assenyalat que el Govern detallarà “en els propers dies” la “forma jurídica concreta” sota la qual l’executiu ha decidit defensar els 34 exalts càrrecs a qui se’ls reclamen un total de 5,4 milions d’euros. D’altra banda, la consellera ha assenyalat que és “important” que “s’activin tots els mecanismes de suport” pels encausats. De fet, aquest dimarts la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ja ha demanat que es posi en marxa la Caixa de Solidaritat per fer front a les fiances milionàries.