Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

El Govern treballa en un “suport permanent, continuat i àgil” als autònoms que “multiplicarà” els ajuts oferts fins ara

ACN Barcelona.-El Govern treballa en un nou “mecanisme de suport permanent i continuat als autònoms” que sigui “àgil” i permeti rebre pagaments “periòdics” en funció de l’activitat de cada negoci. […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern treballa en un nou “mecanisme de suport permanent i continuat als autònoms” que sigui “àgil” i permeti rebre pagaments “periòdics” en funció de l’activitat de cada negoci. Així ho ha avançat aquest divendres el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, en una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3, on ha promès que es “multiplicaran” els ajuts d’emergència oferts fins ara. Tot i que no ha volgut entrar en detalls fins que s’acabi de tancar el format d’aquest nou mecanisme de suport als autònoms, Aragonès ha dit que els treballadors per compte propi hauran d’aportar a la Generalitat informació sobre la seva situació i evolució per anar ingressant aquests pagaments.

El vicepresident amb funcions de president ha dit que l’objectiu és que la informació que hagin d’aportar els autònoms sigui “la mínima possible” perquè el Govern no vol “marejar”. “Ha de ser un mecanisme de suport que sigui fàcil i que hi pugui accedir tothom, no un ajut d’emergència puntual, sinó un ajut continuat”, ha explicat. Segons Aragonès, un cop el projecte estigui més avançat, el Govern explicarà on s’hauran de dirigir els autònoms i quina documentació hauran d’aportar per poder optar als pagaments. Malgrat això, el vicepresident ha tornat a reclamar a l’Estat que anunciï ajuts específics per als autònoms, perquè és qui té “les competències”. Aragonès ha tornat a admetre que els ajuts per als autònoms del Govern no van funcionar com haurien volgut, però ha insistit que no es podia plantejar una prestació “per puntuació” perquè els pagaments haguessin trigat entre cinc i sis mesos. D’altra banda, Aragonès ha insistit que la crisi sanitària “no se solucionarà deixant enrere mesures que protegeixen la salut”, i ha remarcat que les restriccions actuals, que es volen començar a flexibilitzar a partir del 23 de novembre, són necessàries i “les que està fent tota Europa”. Així mateix, Aragonès ha defensat que s’estan fent pagaments al tercer sector i que els retards que hi ha són “menors” però s’intentaran “accelerar”.