Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Govern tornarà a licitar el centre d’FP de Martorell “a principis de setembre”: “Aquesta vegada serà la bona”

ACN Barcelona.-El Govern tornarà a licitar el centre de formació professional de l’automoció de Martorell “a principis de setembre”. Així ho ha assegurat el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern tornarà a licitar el centre de formació professional de l’automoció de Martorell “a principis de setembre”. Així ho ha assegurat el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, en una intervenció en la presentació del baròmetre Auto Mobility Trends, elaborat per Coche Global i Metyis. Castellanos ha assegurat que una de les prioritats de la Generalitat és la requalificació de “bona part” dels 143.000 treballadors del sector i ha admès que el centre d’FP -que arrossega retards des del 2015- és “una assignatura pendent”. Castellanos està “convençut” que “aquesta vegada serà la bona” perquè s’ha fet una consulta prèvia que “dona garanties” que hi ha licitadors interessats a oferir un bon servei.

“No podem continuar més temps desaprofitant una infraestructura d’aquest calibre”, ha insistit.D’altra banda, Castellanos també ha anunciat que el Govern vol posar en marxa una oficina per a la transformació de la indústria de la mobilitat i de l’automoció, que sigui “un punt de trobada”, “estable” i “eficient” pel sector.A més, ha reiterat que “és especialment estratègic per la Generalitat atraure un fabricant de primer nivell de bateries elèctriques”. Per aconseguir-ho, l’executiu està treballant amb el govern espanyol per “flexibilitzar el marc temporal d’ajudes d’estat”, ja que, segons ha indicat Castellanos, “sense una flexibilització difícilment podrem ser atractius per atraure aquest tipus d’empreses”.A banda de captar inversió en parts de la cadena de producció on no hi ha presència local, el Govern també apostarà per desplegar infraestructura que permeti funcionar al vehicle connectat i autònom, ha promès, abans d’assenyalar que cal “posar al dia” infraestructures clau pel sector com Idiada.A propòsit d’això, Castellanos ha volgut enviar un missatge de “relatiu optimisme” per la reacció que està tenint el sector de l’automoció català a la transformació cap a l’electrificació. “El sector és resilient, dinàmic i amb capacitat d’adaptació. La sortida de la crisi del 2008 ens dona esperances de cara a aprofitar de millor manera les oportunitats dels (fons) Next Generation”, ha conclòs.