Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Govern torna a habilitar ‘hotels refugi’ per allotjar els turistes positius de covid-19 durant la temporada d’estiu

ACN Barcelona.-El Govern torna a habilitar ‘hotels refugi’, que s’utilitzaran per allotjar els turistes positius de covid-19 i els seus contactes durant la seva estada a Catalunya aquest estiu. Segons […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern torna a habilitar ‘hotels refugi’, que s’utilitzaran per allotjar els turistes positius de covid-19 i els seus contactes durant la seva estada a Catalunya aquest estiu. Segons ha pogut saber l’ACN, les ciutats de Barcelona i Girona ja disposen d’aquest tipus d’allotjaments, mentre que a les demarcacions de Tarragona i Lleida també s’espera que es pugui replicar l’acció. A Barcelona, l”hotel refugi’ serà el Tres Torres Atiram, mentre que a Girona serà l’Hotel Peninsular. El cost de les estades als ‘hotels refugi’ anirà a càrrec de la Generalitat. Amb aquests hotels, l’Executiu pretén oferir espais per aïllar possibles turistes positius.

“Així, els clients afectats sortiran de l’àmbit de l’establiment en què estaven allotjats per seguir el tractament i fer els aïllaments oportuns”, informen des del Govern en un correu electrònic al sector hoteler al que ha tingut accés l’ACN. Per altra banda, la mesura també respon a la voluntat de l’executiu “d’estar al costat del sector hoteler i evitar que s’hagi de fer càrrec de gestions complexes”.En cas que un turista mostri símptomes de covid-19, l’establiment on s’allotgi haurà d’aïllar-lo a la seva habitació i trucar al 061 o al Centre d’Atenció Primària (CAP) més proper. Si finalment dona positiu en covid-19, serà traslladat a un hospital o a un dels hotels habilitats per procedir al seu tractament. El canvi d’establiment s’haurà de fer en taxi i anirà a càrrec del client.Pel que fa als contactes estrets de la persona afectada, el Govern apunta que és probable que les autoritats determinin que ha de fer un període d’aïllament. En aquest sentit, assenyala que aquest també es farà a un ‘hotel refugi’.Si el turista afectat està passant l’estada a un apartament o un habitatge d’ús turístic, serà possible fer l’aïllament sense necessitat de traslladar-se a un altre allotjament si està vacant durant els següents dies. En aquest cas, en canvi, l’allargament de l’estada anirà a càrrec del particular.