Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El Govern tipifica determinades conductes d’assetjament al cos dels Mossos com a falta molt greu del règim disciplinari

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un decret llei per tipificar determinades conductes per part d’agents dels Mossos d’Esquadra com a falta molt greu del règim disciplinari del cos. […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un decret llei per tipificar determinades conductes per part d’agents dels Mossos d’Esquadra com a falta molt greu del règim disciplinari del cos. En concret, les conductes d’assetjament per “motius racials o ètnics, religiosos o de conviccions, discapacitat, edat, assetjament moral, sexual i per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere”. El Govern ho considera necessari després que el Comitè de Seguretat i Salut Laboral dels Mossos aprovés el juliol passat un protocol per a la prevenció i actuació de situacions d’assetjament sexual, per raó del sexe, de l’orientació sexual i/o de la identitat sexual.

Arran del nou protocol s’ha decidit actualitzar també l’article 68.1 de la llei 10/1994 de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, que especifica què es considera falta greu, per ampliar els conceptes. Segons el Govern, l’aprovació del decret dota de seguretat jurídica a tots els agents implicats, ja que el protocol aprovat al juliol ha posat de manifest la necessitat de tipificar “de manera adequada” els comportaments recollits. D’altra banda, el decret llei també pretén disposar d’un marc normatiu que permeti una revisió i una actualització àgils dels elements que integren la uniformitat de la policia per garantir-ne l’adequació constant a les necessitats canviants del servei.