Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El Govern sol·licitarà al Consell de Garanties un nou dictamen per invasió de competències pels canvis en l’IMV

ACN Barcelona.-El Govern sol·licitarà al Consell de Garanties Estatutàries un nou dictamen per invasió de competències en referència a les modificacions introduïdes en l’aplicació de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Es […]

Avatar
Agències 02/03/2021

ACN Barcelona.-El Govern sol·licitarà al Consell de Garanties Estatutàries un nou dictamen per invasió de competències en referència a les modificacions introduïdes en l’aplicació de l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Es tracta del pas previ per interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra alguns punts de l’articulat del nou Decret Llei 3/2021 de febrer. El Govern afirma que els canvis “poden vulnerar” la distribució de competències establerta per la Constitució i l’Estatut. Argumenta que l’Estatut regula la competència exclusiva en serveis socials com la regulació i l’ordenació de l’activitat dels serveis socials, les prestacions tècniques i les prestacions econòmiques amb finalitat assistencial o complementàries d’altres sistemes de previsió pública.

En concret, alerta que les entitats del Tercer Sector que només tinguin seu a Catalunya podrien quedar fora d’aquelles susceptibles d’emetre el nou certificat acreditatiu de les circumstàncies per percebre l’IMV. Aquest certificat l’han d’expedir els serveis municipals però durant els cinc anys següents també el podran emetre mediadors d’entitats del Tercer Sector d’Acció Social acreditades al registre estatal i que han de tenir representació a diferents territoris de l’Estat. D’altra banda, segons el reial decret llei, les entitats del tercer sector acreditades per expedir els certificats han de disposar de punts d’atenció en les diferents comunitats i inscriure’s en un registre que gestionarà l”Estat. En aquest sentit, el Govern creu que podria tractar-se d’un nou supòsit de “centralització” en la regulació del procediment de reconeixement de la prestació de l’IMV que s’afegeix als ja denunciats anteriorment.El Govern ja va anunciar un recurs d’inconstitucionalitat contra diversos articles del Reial Decret llei 20/2020, de 29 de maig, de creació de l’IMV.