Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Govern signarà un projecte europeu per combatre la desinformació sobre migració irregular entre el jovent al Marroc

ACN Barcelona.-El Govern ha autoritzat la signatura de l’acord entre la Generalitat i els socis del consorci per a la gestió del projecte ‘Shababuna; la nostra joventut: informada i ben […]

Avatar
Agències 30/03/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha autoritzat la signatura de l’acord entre la Generalitat i els socis del consorci per a la gestió del projecte ‘Shababuna; la nostra joventut: informada i ben preparada per decidir el seu futur!’ sobre els riscos de la migració irregular. La convocatòria és del Fons d’Asil, Migració i Integració de la Comissió Europea. El projecte busca combatre la desinformació sobre la migració irregular entre el jovent al Marroc, concretament a la regió de l’Oriental, al nordest del país. L’objectiu és que els joves d’entre 14 i 25 anys de la regió coneguin millor els riscos de la migració irregular, les alternatives per migrar a través de vies segures i les oportunitats al seu territori, en cooperació amb institucions regionals i locals.

El gener de 2020 el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència es va presentar com a líder del projecte, que va ser acceptat el setembre de l’any passat per la Secció de Migracions i Fons de la Direcció General de Migració i Interior de la Comissió Europea. El desembre es va signar l’acord de subvenció entre el Departament i la UE, representada per la Comissió Europea per compte del Fons d’Asil, Migració i Integració. Així doncs, el líder del projecte (Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència) i els seus socis (Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament, ACCD; Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, FCCD; Comtat d’Skåne, LST SKÅNE; TamaT; Universitat de Girona i Universitat Autònoma de Barcelona) han de subscriure un acord entre ells que reculli i defineixi el conjunt de drets i obligacions a què es comprometen per tal d’assegurar la implementació correcta de l’acció i el desenvolupament de l’acord amb la Comissió Europea.