Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Govern se suma a la reivindicació d’una llei trans estatal

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un manifest en ocasió del Dia per l’alliberament LGTBI en què reivindica els drets d’aquest col·lectiu i reclama l’aprovació d’una llei trans estatal, […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un manifest en ocasió del Dia per l’alliberament LGTBI en què reivindica els drets d’aquest col·lectiu i reclama l’aprovació d’una llei trans estatal, assumit les reivindicacions del Consell Nacional LGTBI. El manifest, validat pel Consell Executiu, també reclama al govern espanyol que la Generalitat pugui gestionar el dret d’asil i la protecció de les persones LGTBI que no han pogut regularitzar la seva situació i les que es troben en situació vulnerable.

El text compromet el Govern a formar el professorat en diversitat, a suprimir el contingut sexista o “binarista” de les administracions públiques, a garantir la reproducció assistida a les dones lesbianes i als homes trans i a crear espais segurs i inclusius per a les persones grans del col·lectiu LGTBI. També recull la voluntat de crear una xarxa per atendre la comunitat trans que descentralitzi l’actual servei.