Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El Govern retira el decret llei de l’habitatge perquè no té la seguretat de poder-lo aprovar

ACN Barcelona.-El Govern ha retirat el decret llei de l’habitatge que s’havia de debatre i votar al ple del Parlament d’aquest dimecres perquè no té la seguretat de poder-lo aprovar. […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha retirat el decret llei de l’habitatge que s’havia de debatre i votar al ple del Parlament d’aquest dimecres perquè no té la seguretat de poder-lo aprovar. La portaveu, Meritxell Budó, ha explica a la roda de premsa d’aquest migdia a Palau, posterior al Consell Executiu, que el conseller de Territori, Damià Calvet, ha decidit treure aquest punt de l’ordre del dia del plenari, i confia en reconduir el diàleg amb els grups de l’oposició després del període electoral que acaba al maig. La Mesa i la Junta de la setmana passada van acordar que el ple que comença demà debatria i votaria per validar o derogar el Decret llei 5/2019, de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge.

Budó ha defensat que el Govern té “clar” que el país necessita molta més promoció d’habitatge de protecció oficial. Tot i això, l’executiu congela la votació al Parlament fins que passin les eleccions espanyoles, municipals i europees: “Es treballa més des de l’electoralisme que pensant en el bé comú”, ha argumentat la consellera de Presidència. Segons Budó, el període electoral no permet trobar “l’espai de diàleg i consens” que ha de permetre tirar endavant l’obra de Govern, de manera que el decret llei d’habitatge decaurà de l’ordre del dia.La portaveu també ha afegit que la voluntat de l’executiu és trobar el “màxim consens” i millorar tot el que “sigui possible” del decret llei, per tal que els serrells que encara s’han de tancar es pugin resoldre i poder tornar a tramitar la proposta. El Govern valorarà si la torna a tramitar com a decret llei o amb una altra fórmula, ja que el termini de 30 dies que té l’executiu per tornar a presentar el document clou abans que acabin les eleccions del 26-M.El pla de contingència, el 24-AEl Govern no ha aprovat el pla de contingència, tot i que estava previst per avui. Budó ha explicat que fa pocs dies es van acabar les reunions bilaterals entre la conselleria d’Economia i la resta de departaments, i que encara s’estan ajustant les xifres. “No és que no hi hagi acord”, ha deixat clar la portaveu. L’executiu preveu aprovar el pla de contingència el 24 d’abril, l’endemà de Sant Jordi, i al tram final de la campanya del 28-A. Faltaran només quatre dies per les eleccions espanyoles.