Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Govern reparteix unes 100.000 mascaretes al transport públic fins al migdia d’aquest dimarts

ACN Barcelona.-El Govern ha repartit fins al migdia d’aquest dimarts unes 100.000 del total d’1,7 milions de mascaretes facilitades pel govern espanyol per als ciutadans que des d’aquest dimarts han […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha repartit fins al migdia d’aquest dimarts unes 100.000 del total d’1,7 milions de mascaretes facilitades pel govern espanyol per als ciutadans que des d’aquest dimarts han d’agafar el transport públic per anar a treballar. Així ho ha dit el conseller d’Interior, Miquel Buch, que ha explicat que s’està “reavaluant i replantejant” el sistema de distribució d’aquests elements per intentar a arribar al màxim de ciutadans possible. Buch ha constatat que ciutadans que habitualment fan servir el transport públic han optat pel vehicle privat per desplaçar-se, motiu pel qual hi ha hagut un augment del trànsit a l’àrea metropolitana respecte a dimarts passat.

Les mascaretes s’han començat a repartir aquest dimarts a 130 punts de 40 municipis catalans. Ho han fet 450 voluntaris de la Creu Roja i de 200 d’associacions municipals de Protecció Civil, juntament amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals. Els punts de repartiment han estat els principals nodes de transport públic.Buch ha assegurat que, en aquest primer dia de tornada a la feina de molts ciutadans després del relaxament de les mesures de confinament, “molta gent s’ha quedat a casa”, però que també han notat un augment del trànsit privat. “És molt probable que moltes persones que normalment utilitzen el transport públic hagin utilitzat el privat”.De fet, comparat amb dimarts passat, la mobilitat a l’àrea metropolitana de Barcelona ha crescut un 52,8% de sortida i un 51,5% d’entrada fins a les dotze del migdia. Pel que fa a l’ús del transport públic, fins a les nou del matí, hi ha hagut 57.522 usuaris del metro, FGC i Rodalies, que han fet ús d’aquest servei “garantint les distàncies de seguretat”.Dotze detencions en les últimes 24 horesEn les últimes 24 hores, els Mossos d’Esquadra i les policies locals han fet 12 detencions, 2.063 actes de denúncia contra persones per saltar-se el confinament, 4.660 identificacions a persones i 4.075 identificacions a vehicles.Pel que fa al període de Setmana Santa, segons ha informat Buch, del 9 al 13 d’abril, mossos i policies locals han identificat 43.000 persones, més de 40.075 vehicles, han aixecat 1.187 actes de denúncia i han interposat 234 denúncies de trànsit.