Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Govern renova l’estratègia de cooperació dels Quatre Motors per a Europa

ACN Barcelona.-Catalunya renova el seu “compromís” amb els Quatre Motors per a Europa. Segons ha anunciat aquest dimarts el Govern, s’ha aprovat la subscripció de l’Acord sobre l’estratègia de cooperació […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-Catalunya renova el seu “compromís” amb els Quatre Motors per a Europa. Segons ha anunciat aquest dimarts el Govern, s’ha aprovat la subscripció de l’Acord sobre l’estratègia de cooperació entre la Generalitat i la resta de membres integrants dels Quatre Motors. Un dels objectius de l’acord és “reforçar la cooperació” entre els territoris de Catalunya, Baden-Württemberg, la Llombardia i Roine-Alps (actualment Alvèrnia-Roine-Alps) així com “establir un fil conductor entre les diferents presidències rotatòries” de l’associació. El pròxim acte de traspàs de la presidència es farà l’11 d’abril a Stuttgart mentre que el calendari preveu que Catalunya l’assumeixi a mitjans del 2020.

A banda d’incrementar les potencionalitats econòmiques, científiques, socials i culturals dels quatre territoris, l’aliança pretén alhora internacionalitzar els seus membres i “activar la seva participació en la construcció europea, principalment amb posicionaments conjunts”. Actualment l’associació compta amb quatre grups de treball actius: el d’economia, coordinat per ACCIÓ des de Catalunya; el de medi ambient, coordinat per la Llombardia; el de mobilitat i formació professional, coordinat per Acords de Govern.