Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern renova el conveni amb la Fundació Catalana de Síndrome de Down

ACN Barcelona.-El Govern ha renovat el conveni amb la Fundació Catalana de Síndrome de Down, en un acte aquest dimecres al matí a Palau. El president, Quim Torra, el conseller […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha renovat el conveni amb la Fundació Catalana de Síndrome de Down, en un acte aquest dimecres al matí a Palau. El president, Quim Torra, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i la directora general de la fundació, Katy Trias, han encapçalat l’acte. Torra ha agraït que aquesta associació “pionera” ajudi l’executiu a oferir “el millor” d’una administració. Per la seva banda, Puigneró ha explicat que el Govern analitzarà si incorpora al departament de Presidència una persona amb Síndrome de Down. Finalment, Trias, ha apuntat que la inclusió serà “la millor manera” d’ajudar la qualitat de vida de les persones i les seves famílies. El conveni, signat fa 19 anys, dona feina a 8 persones amb una discapacitat intel·lectual que els impedeix l’accés al món laboral. Ara es cobriran dues places vacants.

Torra ha remarcat que tothom ha de tenir l’oportunitat de tirar endavant la seva vida personal i professional des de qualsevol punt del país, perquè “feia és dignitat”. El president ha agraït a la fundació tota la feina feta: “Vau ser pioners per valorar i estimar les persones”. El cap de l’executiu ha dit que és una “sort” que l’associació acompanyi el Govern i permeti que l’administració estigui al costat de les persones que més ho necessiten per ajudar-les a progressar. De la seva banda, Puigneró ha apuntat que el seu departament i el propi Torra estan estudiant la possibilitat d’incorporar a Presidència una persona amb Síndrome de Down: “Ho mirarem i analitzarem”, ha subratllat després de recordar que persones amb discapacitat intel·lectual ja estan presents en molts departaments. “Seria molt significatiu”, ha opinat.Per últim, Trias ha sentenciat que la fundació es troba “feliç” per demostrar que persones amb discapacitat intel·lectual també poden treballar, amb tasques a diferents administracions públiques. La directora general de l’associació espera que l’acord es pugui ampliar en un futur per incorporar-hi més gent.Trias ha afegit que l’aposta del conveni va ser “molt important”, ara fa 19 anys, i que el desenvolupament ha constatat ser “molt positiu” per a les persones: “Hem demostrat que hi ha altres vies alternatives al centre ocupacional”.L’acord signat avui renova la col·laboració que la Generalitat i la Fundació Catalana Síndrome de Down ja duien a terme des de l’any 2000 i dona continuïtat a un projecte perquè persones amb discapacitat puguin realitzar tasques diverses en centres de treball de la Generalitat. A l’acte també hi han assistit la secretària d’Administració i Funció Pública, Anabel Marcos, i la directora general de la Funció Pública, Pilar Sorribas.