Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El Govern renova el compromís amb el Fons Central de Resposta a Emergències de l’ONU amb 290.000 euros per al 2023

ACN Barcelona – La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha renovat aquest divendres el compromís del Govern amb el Fons Central de Resposta a Emergències de les Nacions Unides (CERF, […]

Agències 09/12/2022

ACN Barcelona – La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha renovat aquest divendres el compromís del Govern amb el Fons Central de Resposta a Emergències de les Nacions Unides (CERF, la sigla en anglès) amb una nova aportació de 290.000 euros per al 2023. Ho ha fet en una intervenció telemàtica al High-level Pledging Event del CERF, una trobada de donants d’arreu del món que pretén mobilitzar recursos financers per assegurar que el fons, amb qui el Govern col·labora des del 2018, pugui continuar donant respostes en emergències humanitàries. És la sisena contribució a aquest fons de Nacions Unides que fa el Govern, que hi ha aportat un total d’1,7 milions d’euros (MEUR) des del 2018. 

Serret ha destacat en el seu discurs que el CERF és “crucial a l’hora de pal·liar el patiment d’aquells que més ho necessiten en proveir assistència en emergències”, segons recull el departament en un comunicat. “No podem mirar cap a una altra banda quan múltiples crisis afecten, un cop més, els més vulnerables”, ha afegit Serret, que també ha posat en valor la contribució dels governs subestatals al multilateralisme i al sistema de Nacions Unides.