Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El Govern reivindica des de Brussel·les el seu model de Producció Agrària Sostenible: “Cal ajudar el sector primari”

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El Govern ha reivindicat des de Brussel·les el seu model de Producció Agrària Sostenible (PAS), un sistema que permet avaluar i classificar les empreses agrícoles del país en funció del seu nivell de producció sostenible. En un acte celebrat aquest dijous a la delegació del Govern davant la Unió Europea, la directora general d’Agricultura i Ramadera, Elisenda Guillaumes, ha defensat la metodologia que s’ha dissenyat des del Departament d’Acció Climàtica, ja que a banda de tenir en compte la vessant mediambiental, també inclou indicadors socials i econòmics. En aquest sentit, Guillaumes ha subratllat la importància “d’ajudar el sector primari” per millorar en sostenibilitat i, alhora, garantir la viabilitat de les explotacions.

De fet, la directora general d’Agricultura confia que el model català es converteixi en referència per al sector agrícola i es pugui extrapolar en l’àmbit europeu. “De la mateixa manera que hi ha una normativa europea pel que fa a la reglamentació de l’ecològic, seria bona una reglamentació europea sobre la producció agrària sostenible”, defensa.

Publicitat

En relació amb aquesta qüestió, Guillaumes assenyala que el sistema dissenyat per Govern “agrada a la Comissió Europea”, ja que aquesta rep “moltes propostes mediambientals però que no tenen en comptes la vessant econòmica”. “La part més difícil de tot plegat era quantificar la qualitat de les pràctiques agràries sostenibles, i això és el que nosaltres hem aconseguit”, afegeix.

La presentació del model de PAS s’ha fet en el marc de l’acte ‘Sustainable and Fair Food Systems: Reducing the climate footprint’, que a banda de representants del Govern també ha comptat amb la participació de membres del Parlament Europeu, la Comissió Europea i dels departaments d’agricultura de les regions de Flandes i Emilia-Romagna.

Amb motiu del viatge, Guillaumes i el seu equip també es reuniran aquest dijous amb l’eurodiputada socialista Clara Aguilera, de la Comissió d’Agricultura, per donar a conèixer el sistema de Producció Agrària Sostenible a l’Eurocambra.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió