Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Govern reformula el registre de vacunació per incloure-hi la de la covid-19

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat a través d’un decret llei reformular el Registre de vacunació de Catalunya per incloure totes les dades de vacunació contra la covid-19 i de la […]

Avatar
Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat a través d’un decret llei reformular el Registre de vacunació de Catalunya per incloure totes les dades de vacunació contra la covid-19 i de la resta de vacunes sistemàtiques i de programa. Entre aquestes hi ha les adreçades a persones en condicions de risc o les vacunes internacionals. El registre ha de permetre tenir constància de les dosis i dels tipus de vacuna que s’administrin des dels diferents centres autoritzats, així com les dades de la població diana que es prioritzin. L’objectiu final és poder calcular les cobertures de vacunació a Catalunya. Els usuaris podran consultar de manera unificada les seves dades de vacunació a través de ‘La Meva Salut’.

El decret llei assenyala també que els centres i serveis sanitaris del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT) així com d’altres entitats que presten serveis de salut per compte del Servei Català de la Salut, i altres centres i serveis sanitaris hauran d’incorporar les dades en el Registre de Vacunació de Catalunya a la Història Clínica Compartida. Mesures organitzatives D’altra banda, aquest decret llei també estableix mesures organitzatives, com per exemple, l’habilitació temporal dels professionals d’infermeria, adscrits a l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM), per accedir a les històries clíniques en processos d’incapacitat temporal en tràmit. Es dona resposta així a l’increment de les actuacions que realitza l’ICAM arran dels comunicats de baixes i altes per covid-19, tant per a persones malaltes com per a contactes estrets, i també per la necessitat d’incorporar mecanismes d’atenció no presencial i evitar així desplaçaments de la ciutadania. El Govern considera “imprescindible” reforçar d’aquesta manera les tasques de suport al personal mèdic avaluador en els processos d’incapacitat temporal, competència de l’ICAM. D’altra banda, el decret determina també que les residències de gent gran han de posar a disposició de Salut les dades del personal propi i extern que hi treballen per fer la gestió i el seguiment de les proves de diagnòstic de la covid-19. L’objectiu és detectar brots i monitorar la correcta freqüència dels cribratges entre els treballadors i col·laboradors.Per últim, introdueix unes modificacions puntuals en decrets lleis aprovats amb anterioritat per reforçar-ne el vessant jurídic.