Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern referma el seu compromís amb els drets de les persones LGBTI

ACN Barcelona.-El Govern referma el seu compromís amb el respecte de les drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals. Així ho ha explicat la portaveu, Meritxell Budó, […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-El Govern referma el seu compromís amb el respecte de les drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals. Així ho ha explicat la portaveu, Meritxell Budó, durant la roda de premsa d’aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu, que ha pres aquesta decisió. Coincidint amb la propera celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, l’executiu penjarà la bandera multicolor del col·lectiu a la façana de la Generalitat aquest 28 de juny. El Govern també ha actualitzat el manifest ‘Per un país de respecte als drets de les persones LGBTI i amb tolerància zero a la discriminació’.

El manifest actualitzat i aprovat pel Govern avui fa palesa la necessitat de continuar avançant en aquestes polítiques i lluitar contra les discriminacions que pateix el col·lectiu. “Catalunya i les seves institucions volen mostrar la ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats així com el compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets de les persones LGBTI i la lluita contra les discriminacions, i que aquest sigui un dels nous pilars en l’avenç social i la construcció nacional, on tothom ha de ser lliure d’estimar qui vulgui i com vulgui”, diu textualment el manifest.Finalment, l’executiu vol fer extensiu el gest de penjar la bandera multicolor i convida el món local i les institucions catalanes, així com la societat civil, a hissar-la per commemorar els fets que donen origen a aquesta data com a jornada internacional.