Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

El Govern referma el seu compromís amb els drets de les persones LGBTI i fa una crida a “no callar” davant l’LGBTIfòbia

ACN Barcelona.-El Govern de la Generalitat ha volgut refermar el seu compromís amb els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i ha aprovat un manifest en […]

Agències 23/06/2020

ACN Barcelona.-El Govern de la Generalitat ha volgut refermar el seu compromís amb els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i ha aprovat un manifest en defensa del col·lectiu i per commemorar la seva diada, el 28 de juny. Al text, el Govern admet que encara hi ha un focus d’LGBTIfòbia a Catalunya i fa una crida als afectats a “no callar” i fer servir els canals que tenen al seu abast per denunciar-ho. A més, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha confirmat que l’executiu tornarà a penjar la bandera en defensa del col·lectiu LGBTI al balcó de la Generalitat.

“Els drets del col·lectiu LGBTI són els drets de tothom, ja que el respecte envers els altres ha de ser patrimoni de tota la societat i no només dels col·lectius discriminats”, asseguren al manifest. A més, també hi reconeixen el treball “permanent, constant i imprescindible” de les entitats.Al manifest el Govern referma el seu “compromís” per fer efectius els drets de les persones LGBTI i lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere. L’executiu assenyala que aquest 2020 ha estat “atípic” a causa de la pandèmia però que ha permès veure “el grau de discriminació real” del col·lectiu en l’àmbit de la llar.En aquest sentit, tot i que asseguren que la “immensa majoria” de persones LGBTI no han estat vexades, sí que s’han detectat alguns casos d’LGBTIfòbia familiar, especialment en persones trans molt joves, o en xarxes socials i espais públics.El Govern també recorda que amb l’aprovació de la Llei 11/2014 es va garantir els drets del col·lectiu i remarca que tenen eines per ajudar a eradicar l’LGBTIfòbia.Bandera al balcó de la GeneralitatBudó ha confirmat que el Govern té previst tornar a penjar la bandera en defensa del col·lectiu LGBTI al balcó de la Generalitat. “No sé si tindrem cap tipus de represàlia però cal reivindicar els drets”, ha argumentat durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, aquest dimarts al migdia.