Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El Govern reestructura Cultura per donar més pes a la creació digital i a la política lingüística

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts una reestructuració del Departament de Cultura en diversos fronts, amb la innovació, la cultura digital i la política lingüística com a prioritats. Així, […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts una reestructuració del Departament de Cultura en diversos fronts, amb la innovació, la cultura digital i la política lingüística com a prioritats. Així, crea la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital “per modernitzar el sector i consolidar Catalunya com un actor tecnològic i cultural de referència”. En segon lloc, la política lingüística guanya pes i passa de tenir una direcció general a esdevenir Secretaria de Política Lingüística. En tercer lloc, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural assumeix les funcions de Presidència i s’encarrega de tractar amb les cases regionals a Catalunya. Els canvis modifiquen la governança dels equipaments i organismes adscrits.

D’altra banda, la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, modifica la seva denominació i torna a ser la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques Però la principal novetat de la reestructuració del departament que dirigeix Natàlia Garriga és la creació de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, a través de la qual s’impulsaran els projectes i programes que relacionin l’art i la cultura amb el món digital i la tecnologia, i que fomentin la innovació cultural. Segons el Govern, es tracta d’una de les principals necessitats detectades durant la gestió de la crisi sanitària i un dels aspectes claus per rellançar l’activitat cultural post pandèmia. Les altres modificacions van orientades a reforçar l’estructura departamental en àmbits estratègics. En aquest sentit, la Direcció General de Política Lingüística modifica el seu rang orgànic per esdevenir secretaria sectorial, amb l’objectiu de reforçar les polítiques públiques relacionades amb la política lingüística de la Generalitat. Així mateix, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural incrementa les seves funcions assumint la representació de la Generalitat davant les entitats representatives de col·lectius d’altres territoris de l’Estat amb presència especial a Catalunya.