Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Govern reclama a la UE més protagonisme de les entitats subestatals en la gestió dels fons europeus

ACN Barcelona.-El Govern de la Generalitat ha reclamat a la Unió Europea més protagonisme de les entitats subestatals en la gestió dels fons europeus. L’executiu català s’ha posicionat d’aquesta manera […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-El Govern de la Generalitat ha reclamat a la Unió Europea més protagonisme de les entitats subestatals en la gestió dels fons europeus. L’executiu català s’ha posicionat d’aquesta manera sobre la proposta del Marc Financer Pluriennal 2021-2027 de la UE. L’objectiu, afirma l’equip de Quim Torra, és assegurar la regionalització dels fons perquè “s’adeqüin el màxim possible” a les necessitats de la ciutadania. Catalunya és líder en l’obtenció de fons europeus en recerca i innovació. El document acordat pel Govern s’ha aprovat en el marc de la Comissió Interdepartamental de programes de la Unió Europea, presidida per la delegada del Govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret.

El document inclou propostes concretes sobre els programes de finançament amb més impacte per a Catalunya, com ara la Política Agrícola Comuna (PAC) i els fons de la política de cohesió, que conjuntament representen més de la meitat del total de despeses del pressupost de la UE.