Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern prioritzarà la regulació dels lloguers a la comissió bilateral amb l’Estat, segons el Sindicat de Llogateres

ACN Barcelona.-El Govern s’ha compromès a defensar la regulació de preus de lloguers com un dels “temes principals” a l’ordre del dia de la comissió bilateral amb l’Estat del proper […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern s’ha compromès a defensar la regulació de preus de lloguers com un dels “temes principals” a l’ordre del dia de la comissió bilateral amb l’Estat del proper 2 d’agost, segons ha assegurat el Sindicat de Llogateres i Llogaters després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. La trobada ha estat a petició de l’organització que veu amb “preocupació” que aquesta normativa pugui ser tombada pel Tribunal Constitucional arrel els dos recursos d’inconstitucionalitat interposats pel Partit Popular i el govern espanyol. En una atenció als mitjans després de la reunió, el portaveu del sindicat, Jaime Palomera, ha demanat “una nova llei de lloguers” abans que comenci “nova onada de desnonaments” a partir de la tardor.

Palomera ha afegit que l’organització i Aragonès han coincidit en la valoració “positiva” dels efectes de la regulació de preus del lloguer. “En els 61 municipis on s’han regulat els preus oficials, les dades oficials demostren que els preus han baixat més que a la resta dels territoris i hi ha hagut un increment dels nous contractes de lloguer molt intens”, ha dit. El portaveu Sindicat de Llogateres ha celebrat “el compromís públic” de defensar la regulació, però ha alertat que la Generalitat ha de posar en marxa acords de Govern per “protegir el dret humà de l’habitatge”. Principalment, reclamen que s’aprovi una nova llei de lloguers catalana “que acabi amb les expulsions de les famílies en situació de vulnerabilitat” i que es recuperin els més de 80.000 habitatges “desviats al turisme”, i construir un sistema d’habitatge públic “a l’alçada de l’educació i la sanitat”. El portaveu ha assegurat que temen que “l’onada de desnonaments que començarà a la tardor i s’intensificarà a l’hivern” serà “tan crua com la que vam veure anys enrere”, durant l’esclat de la crisi financera i econòmica del 2008. Palomera ha dit que “la majoria de la població fins als 45 anys viu de lloguer”, “en condicions d’alta vulnerabilitat”, al marge dels ingressos de cadascú i per això “cal canviar les lleis”. El portaveu ha recordat que els acords de Govern entre ERC i la CUP dibuixaven un “full de ruta per garantir el dret a l’habitatge” que ha exigit que s’implementi.