Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Govern preveu tenir a l’agost una eina alternativa a les targetes moneder per a l’alimentació d’infants vulnerables

ACN Tarragona.-El Govern preveu tenir a l’agost una eina alternativa a les targetes moneder per garantir l’alimentació d’infants vulnerables. Ho ha explicat a Tarragona el conseller d’Educació, Josep Bargalló, durant […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Tarragona.-El Govern preveu tenir a l’agost una eina alternativa a les targetes moneder per garantir l’alimentació d’infants vulnerables. Ho ha explicat a Tarragona el conseller d’Educació, Josep Bargalló, durant la presentació de la nova unitat Barnahus d’atenció integrada a menors víctimes d’abusos sexuals. Bargalló ha sortit així al pas de la petició que alcaldes metropolitans han fet a la Generalitat perquè reconsideri el tancament de les targetes moneder vinculades a les beques menjador. El conseller ha recordat que les beques menjador són per al curs escolar i ha descartat seguir aplicant ara aquesta eina. Sí ha reconegut, però, la tasca dels ajuntaments davant del buit que s’ha creat i ha anunciat l’ajut que estarà disponible el mes d’agost.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i diferents alcaldes metropolitans exigeixen a la carta adreçada al mateix Bargalló i al conseller Chakir El Homrani, que la Generalitat reconsideri la decisió de finalitzar els ajuts alimentaris a través d’aquestes targetes durant totes les vacances escolars. En la missiva, apunten que és un “greu incompliment d’un compromís amb els drets fonamentals dels infants més vulnerables”.Bargalló, però, ha recordat que les beques menjadors no es donen a tots els menors de famílies vulnerables, ja que n’hi ha que accedeixen a altres tipus d’ajuts. Per això, i en tant que a l’estiu no hi ha escola, el conseller considera que seguir aplicant aquesta eina faria que els membres de l’administració catalana fossin “injustos”.“Del que estem parlant”, ha indicat Bargalló, és de com “atendre les necessitats alimentàries ara d’infants i adolescents de famílies vulnerables”. I un cop situada la qüestió en aquest punt, el Govern “és conscient” de la feina que fan molts ajuntaments per atendre aquestes necessitats, “per exemple per la via d’ajuts o per la via de casals”.Per això ha anunciat que el Govern “està treballant perquè ben aviat, en el mes d’agost, es pugui oferir un ajut als ajuntaments que estan fent aquesta feina”.Bargalló ha volgut puntualitzar que aquesta és una qüestió que “atén els serveis socials de proximitat”, i ha admès que aquest any és “especialment complexa i necessària”. I pel que fa a la targeta moneder, no creu que sigui la millor manera per solucionar aquesta qüestió, sinó que “en una situació com l’actual és el menjar”.