Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Govern preveu recuperar més d’11.000 MEUR de despesa turística el 2021, lluny dels 21.318 MEUR del 2019

ACN Barcelona.-El Govern preveu recuperar més d’11.000 milions d’euros de despesa turística el 2021, segons l’informe sobre l’activitat turística dels principals mercats emissors present aquest dimarts pel Departament d’Empresa i […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-El Govern preveu recuperar més d’11.000 milions d’euros de despesa turística el 2021, segons l’informe sobre l’activitat turística dels principals mercats emissors present aquest dimarts pel Departament d’Empresa i Treball en el Consell Executiu. Tot i la recuperació del sector, les dades previstes per aquest any estan lluny de les xifres del 2019 i d’una total normalització de l’activitat turística a Catalunya. Fa dos anys, la destinació catalana va rebre 19,3 milions de turistes i va registrar una despesa de 31.318,8 milions d’euros. Ara, la generalització dels processos de vacunació en els principals mercats emissors i el certificat digital Covid de la Unió Europea són factors “claus” per a la recuperació del sector.

Els mercats internacionals representen la meitat de visitants de Catalunya, però generen el 85% dels ingressos. L’informe preveu que els mercats europeus de proximitat i els mercats domèstics català i espanyol siguin els primers a reactivar-se. Per zones, el litoral, els Pirineus i l’interior de Catalunya tindran un comportament per sobre de la mitjana. La conselleria preveu que l’activitat turística d’enguany sigui superior a la de 2020, amb 3,9 milions de visitants estrangers i una despesa turística de 3.660,6 milions d’euros. Per recuperar el sector, el Departament d’Empresa i Treball ha posat en marxa un pla de reactivació de 6,5 milions d’euros i més de 30 accions que ha de permetre reactivar el turisme domèstic, de proximitat i l’internacional. La xarxa formada per les dotze oficines de Promoció Turística de Catalunya que té l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a l’exterior permeten conèixer l’evolució de l’activitat i anticipar mecanismes que afavoreixin la recuperació. En el darrer any, a més de mantenir la destinació catalana per posicionar-la en primera línia, els centres han fet un monitoratge per conèixer les demandes sorgides arran de al pandèmia de cada mercat emissor, domèstic i internacional.