Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Govern preveu obrir un total d’onze cases dels infants per atendre víctimes d’abusos sexuals

ACN Barcelona.-El Govern preveu obrir un total d’onze cases dels infants per atendre en un únic espai de forma integral menors que han estat víctimes d’abusos sexuals. La primera casa […]

Avatar
Agències 09/08/2021

ACN Barcelona.-El Govern preveu obrir un total d’onze cases dels infants per atendre en un únic espai de forma integral menors que han estat víctimes d’abusos sexuals. La primera casa ja es va posar en marxa a Tarragona el 2020 com a part d’una prova pilot i ara es vol estendre arreu del territori català. Segons explica la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, en una entrevista al diari ‘ARA’, la voluntat és desplegar-ne un total d’onze, almenys una per cada vegueria. Barnahus és un model promogut per Save the Children i el seu objectiu és evitar la revictimització dels menors, facilitant que instàncies com la policia, el jutjat, el servei d’infància o el centre mèdic els atenguin en un únic espai.

Segons Cervera, aquest és un dels programes concrets que podran veure la llum amb fons europeus, concretament amb el paquet “social”, que permet inversions fins al 2023. En l’entrevista, la consellera afirma que estan a punt de signar el conveni amb Madrid per al traspàs dels diners i ja estan treballant en diverses convocatòries. A banda de les cases dels infants, també es preveuen inversions en residències o una convocatòria destinada als ajuntaments per fer accessibles tots els edificis públics de Catalunya.