Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Govern presentarà al·legacions a l’execució provisional de la sentència de les obres de la Franja

ACN Lleida.-El Govern presentarà al·legacions al procés d’execució provisional de la sentència de les 111 obres de la Franja de Ponent que hi ha al Museu de Lleida i que […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Lleida.-El Govern presentarà al·legacions al procés d’execució provisional de la sentència de les 111 obres de la Franja de Ponent que hi ha al Museu de Lleida i que obliga a lliurar-les al Bisbat de Barbastre. Així ho han confirmat fonts del Departament de Cultura després que aquest divendres, la jutge de Barbastre que porta el cas, hagi inclòs a la Generalitat com a part en aquesta causa que és conseqüència del judici de maig de 2019. Això ha provocat que hagi quedat paralitzat el lliurament de les peces que s’havia fixat per dilluns que ve 15 de febrer. La jutge ha donat 5 dies a les parts per presentar al·legacions i a partir d’aquí s’estudiaran i es fixarà una nova data per l’entrega.

El Govern ha anunciat la presentació d’aquestes al·legacions contra l’execució provisional de la sentència de l’art de la Franja després que la magistrada del jutjat de primera instància número 1 de Barbastre, Pilar Juste, ha admès a tràmit la intervenció de l’executiu català en aquest procés. És per aquest motiu també que ha decidit ajornar l’entrega de les obres fixada per dilluns. La jutgessa ho ha acceptat perquè malgrat que les obres estan “en poder del Bisbat de Lleida”, no es pot menystenir la Generalitat, que “té competència exclusiva en matèria de cultura” i a més a més, és “part condemnada i executada” en la causa.