Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

El Govern presentarà al·legacions a dos projectes del Ministeri d’Universitats en defensa de la Filologia Catalana

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern presentarà al·legacions a dos projectes de reial decret del Ministeri d’Universitats. Així ho ha anunciat el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, que ha explicat que tots dos projectes de reial decret afecten “severament” la continuïtat dels estudis de Filologia Catalana. Nadal denuncia que el govern espanyol no recull “l’especificitat” de la llengua catalana en l’àmbit dels estudis universitaris i veu “inacceptable” aquest plantejament. “L’estatus de la filologia ha de ser estable i s’ha d’enfortir”, ha afirmat. A banda, també s’ha queixat que es vulgui fixar una dimensió mínima de 35 professors per cadascun dels departaments, ja que hi ha pocs departaments de Filologia Catalana amb aquesta dimensió.

En aquest sentit, ha exigit la inclusió d’un àmbit específic de coneixement de la filologia i alhora que cada universitat fixi la dimensió dels seus departaments. “L’evolució dels estudis de Filologia Catalana és un reconeixement acreditat de fa dècades”, ha declarat. Per tot plegat, ha considerat, els dos reials decrets són un “retrocés històric”. 

Publicitat

Nadal s’ha referit al projecte de reial decret pel qual s’estableixen els àmbits de coneixement a efectes de l’adscripció dels llocs de treball del professorat universitari i al projecte de reial decret pel qual es regula l’organització dels departaments universitaris. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió