Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

El Govern pren com a “referent” l’experiència de l’Uruguai en economia social per elaborar la futura llei

ACN Montevideo (Uruguai).-El Govern pren l’experiència de l’Uruguai en economia social com a “referent” per elaborar la futura llei, de la qual actualment s’està treballant en les bases. Després d’una […]

Avatar
Agències 19/09/2019

ACN Montevideo (Uruguai).-El Govern pren l’experiència de l’Uruguai en economia social com a “referent” per elaborar la futura llei, de la qual actualment s’està treballant en les bases. Després d’una reunió a Montevideo amb el viceministre de Treball i Seguretat Social de l’Uruguai, Nelson Loustaunau, el conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha assegurat que durant la trobada ambdós governs han “compartit experiències” sobre economia social, així com sobre la llei de l’actual govern de l’Uruguai que s’està a punt d’aprovar sobre la matèria. Al seu torn, Loustaunau ha subratllat després de la trobada amb El Homrani al seu despatx del ministeri que Catalunya i l’Uruguai viuen “processos similars” malgrat les diferències geogràfiques. “Hi ha una certa identitat comuna, tot i que hi ha algunes particularitats”, ha dit el viceministre de Treball.

Segons El Homrani, la reunió amb el viceministre de Treball i Seguretat Social ha estat “molt productiva”. Durant la trobada, ambdós governs han compartit la situació del mercat laboral de Catalunya i de l’Uruguai, així com la manera com fer front als reptes que suposa l’economia de plataforma. Al seu torn, el viceministre de Treball i Seguretat Social de l’Uruguai ha apuntat que també han abordat el reciclatge de la formació per adaptar els treballadors al “treball del futur”. “És una qüestió molt important”, ha destacat.En el marc del viatge a l’Uruguai, en el qual també participa el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, el conseller de Treball i Afers Socials es reunirà aquest divendres a Montevideo amb el president de l’Institut Nacional del Cooperativisme, Gustavo Bernini, per conèixer millor la llei d’economia social que l’Uruguai està a punt d’aprovar.

Relacionats