Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Govern posarà en marxa a partir del setembre l’Oficina d’igualtat de tracte i no discriminació

ACN Barcelona.-El Govern posarà en marxa a partir del setembre l’Oficina d’igualtat de tracte i no discriminació. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, […]

Avatar
Agències 28/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern posarà en marxa a partir del setembre l’Oficina d’igualtat de tracte i no discriminació. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en una compareixença al Parlament. Segons Verge, la seva conselleria vol desplegar la llei 19/2020 i per això també té ja a punt l’esborrany d’un reglament sancionador aplicable en cas de comportaments discriminatoris. L’esborrany encara ha de ser validat i tramitat però inclourà sancions específiques per LGTBI-fòbia. A banda, Verge ha explicat que Igualtat i Feminismes prepara una macroenquesta de la mà d’Interior per fer una detecció “exhaustiva” de les formes de discriminació i la seva prevalença.

Segons ha dit, serà el primer mapa d’aquest tipus a Catalunya i posarà l’atenció en el masclisme, l’LGTBI-fòbia, el racisme, l’antigitanisme, l’edatisme o l’aporofòbia, entre altres. Els resultats de l’enquesta, ha indicat, permetran nodrir de dades l’Observatori de la Discriminacio -un ens també previst en la llei 19/2020- i fer una diagnosi “acurada” per desenvolupar el Pla d’igualtat de tracte i no discriminació, que inclourà una estratègia “integral” contra el racisme institucional.