Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Govern permetrà activitats de més de deu persones al Segrià si estaven organitzades des d’abans del confinament

ACN Lleida.-El Govern permetrà les activitats privades amb més de deu persones al Segrià si es pot demostrar que havien estat organitzades abans de l’entrada en vigor del confinament, segons […]

Avatar
Agències 04/07/2020

ACN Lleida.-El Govern permetrà les activitats privades amb més de deu persones al Segrià si es pot demostrar que havien estat organitzades abans de l’entrada en vigor del confinament, segons recull l’ordre publicada al DOGC. En aquests esdeveniments s’hi haurà d’extremar les mesures de seguretat. Segons ha pogut saber l’ACN, en aquestes trobades els assistents s’hauran de separar en grups de deu que hauran de mantenir la distància entre sí i no es podran barrejar entre ells. Més enllà d’aquestes excepcions, en la mateixa resolució publicada aquest dissabte s’hi estableix que queden prohibides les aglomeracions de més de deu persones tant en l’àmbit privat com públic.

En el cas de les activitats privades que es facin en locals oberts al públic o en locals contractats, els organitzadors de l’activitat i els titulars de l’establiment seran els responsables de vetllar per l’aplicació de les mesures de seguretat.A més, a l’ordre s’hi recull que les persones que treballin a empreses i activitats agràries i els seus contactes habituals han de limitar la seva activitat en espais públics i privats “a la necessàriament imprescindible”.Les empreses i activitats agràries hauran de garantir la protecció de la salut de tothom que intervingui al sistema de producció, manipulació i transport d ela matèria primera i elaborada des de la finca a l’agroindústria.Residències i població vulnerableA l’ordre també s’hi recomana que la població vulnerable es quedi a casa seva, així com qui per característiques personals no pugui fer servir mascareta.Pel que fa a residències, s’hi suspenen els nous ingressos i visites, a excepció de casos urgents o justificats. S’hi crearan unitats de convivència d’entre 15 i 20 persones residents amb separació entre elles, per poder fer activitats grupals i sortides als equipaments exteriors de la residència. L’ordre també recull el tancament dels centres de dia per a gent gran.