Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Govern obre una convocatòria d’ajudes a la rehabilitació d’edificis amb 57 MEUR dels fons Next Generation

ACN Barcelona – El Departament de Drets Socials de la Generalitat ha publicat al DOGC la convocatòria d’un pla d’ajudes a la rehabilitació d’edificis dotat amb 57 milions d’euros provinents […]

Agències 31/03/2022

ACN Barcelona – El Departament de Drets Socials de la Generalitat ha publicat al DOGC la convocatòria d’un pla d’ajudes a la rehabilitació d’edificis dotat amb 57 milions d’euros provinents dels fons Next Generation. En els dies vinents s’obriran els tràmits per presentar sol·licitud telemàtica per aquesta iniciativa que, juntament amb altres mesures de l’executiu, busca millorar l’eficiència energètica d’uns 65.000 habitatges. Segons ha detallat el Govern en una nota de premsa, en aquesta primera convocatòria no hi entra la ciutat de Barcelona ni l’Àrea Metropolitana, ja que són els seus respectius consorcis els qui han de fer les seves convocatòries d’ajudes a la rehabilitació d’edificis.

Poden accedir a la subvenció les comunitats de propietaris, tant si són persones físiques com jurídiques, que vulguin executar obres en els elements per millorar l’eficiència i l’estalvi energètic. Les ajudes estan disponibles tant per domicilis habituals com per segones residències.

Els edificis que es vulguin acollir al pla han de tenir la inspecció tècnica aprovada o admesa a tràmit. Així mateix, són actuacions subvencionables aquelles que facin una rehabilitació de l’edifici en què s’obtingui una millora de l’eficiència energètica, una reducció del consum o una reducció de la demanda en calefacció i refrigeració.