Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

El Govern obre una convocatòria d’1,1 MEUR per fer obres d’accessibilitat per gent gran a l’interior dels habitatges

ACN Barcelona.-L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, adscrita a la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha obert una convocatòria d’1,1 milions d’euros per subvencionar […]

Agències 01/04/2021

ACN Barcelona.-L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, adscrita a la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha obert una convocatòria d’1,1 milions d’euros per subvencionar obres d’accessibilitat per gent gran a l’interior dels edificis. Aquestes obres inclouen les que calguin per assolir les condicions mínimes d’habitabilitat, adequar la normativa vigent a les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament i les de millora d’accessibilitat, especialment de cuines i banys. L’ajut màxim és de 3.000 euros per immoble i les sol·licituds es poden presentar i formalitzar telemàticament per mitjà de formularis en línia fins al 30 de juny.

Aquest any, per facilitar els tràmits telemàtics, les sol·licituds les poden presentar altres persones en nom de la gent gran, amb la corresponent autorització. Poden accedir a la convocatòria les persones que formin part d’una unitat de convivència que inclogui entre els seus membres alguna persona de 65 anys o més amb manca d’autonomia o mobilitat o un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Així mateix, cal que l’habitatge a reformar sigui el domicili habitual i permanent i que es trobi a les demarcacions de Girona, Lleida, Tarragona o les Terres de l’Ebre. La convocatòria no inclou la demarcació de Barcelona perquè la Diputació i l’Ajuntament ofereixen línies d’ajuts molt similars. La persona sol·licitant ha de ser la propietària, usufructuària o llogatera de l’habitatge i no pot tenir, ni ella ni cap dels altres membres de la unitat de convivència, cap altre habitatge en propietat a Catalunya. A més, cal complir els requisits econòmics de no superar dues vegades l’Indicador de Renda de Suficiència. En la convocatòria de 2020 es van beneficiar dels ajuts 187 famílies de Catalunya, amb un import mitjà de 2.631 euros per ajut i un total concedit de 492.109 euros.