Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Govern obre la convocatòria de subvencions d’obres de rehabilitació d’habitatge

ACN Barcelona.-El Govern ha obert la convocatòria de subvencions per fomentar les obres de rehabilitació d’habitatge residencial per aquest 2019 per valor de 8,4 milions d’euros. El Departament de Territori […]

Avatar
Agències 02/07/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha obert la convocatòria de subvencions per fomentar les obres de rehabilitació d’habitatge residencial per aquest 2019 per valor de 8,4 milions d’euros. El Departament de Territori i Sostenibilitat preveu que s’ampliï aquesta dotació en funció de les sol·licituds i de la disponibilitat pressupostària. En la convocatòria de l’any passat, un cop ateses totes les peticions, els ajuts van ascendir 6,8 milions d’euros. Les obres poden incloure diversos tipus d’actuació i els ajuts poden arribar a sumar fins a 14.000 euros per habitatge. En concret, se subvencionen les millores de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, de la conservació, de la seguretat i l’accessibilitat.

En el primer dels casos, es dobla la quantitat subvencionable, que passa de 3.000 a 6.000 euros per habitatge. Les ajudes cobreixen el 40% del pressupost total de les obres i inclou els treballs que millorin l’envolupant tèrmica de l’edifici, la instal·lació de nous sistemes de calefacció, refrigeració i producció d’aigua calenta sanitària i la instal·lació d’equipaments que permetin la utilització d’energia solar fotovoltaica, biomassa o geotèrmia, entre altres.Pel que fa a les obres de conservació també cobreixen el 40% del cost de les actuacions de conservació dels fonaments, estructura i instal·lacions, amb un màxim de 3.000 euros per habitatge. I en el cas de treballar sobre cobertes, terrats, façanes, patis i mitgeres, l’ajut subvenciona el 30% del valor total, amb un màxim de 3.000 euros per habitatge.Poden accedir a aquestes subvencions les comunitats de propietaris, els propietaris d’edificis d’habitatges i les societats cooperatives de propietaris d’habitatges o d’edificis. També s’hi poden adherir els propietaris d’habitatges unifamiliars aïllats o agrupats en filera.Per tenir-hi dret, els edificis han de disposar obligatòriament de l’informe de la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE), que s’ha d’haver obtingut amb caràcter previ a la sol·licitud de la subvenció. Resten exclosos d’aquesta convocatòria els edificis d’habitatges de la ciutat de Barcelona i els dels municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona que es regeixen per les convocatòries de subvenció dels seus consorcis d’habitatge.