Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Govern obre la convocatòria d’ajuts per als promotors que construeixin habitatges amb protecció oficial de lloguer

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, ha obert una convocatòria de subvencions per als promotors que construeixin o rehabilitin habitatge de lloguer […]

Avatar
Agències 05/07/2019

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, ha obert una convocatòria de subvencions per als promotors que construeixin o rehabilitin habitatge de lloguer amb protecció oficial, amb un dotació de 8,3 MEUR. S’hi poden acollir promotors tant si són persones físiques o jurídiques com les fundacions, empreses d’economia social i les seves associacions, cooperatives de construcció, les organitzacions no governamentals i les declarades d’utilitat pública. L’objectiu de la convocatòria és ampliar l’oferta d’habitatges assequibles de lloguer a través de la iniciativa privada.

Els habitatges, que no poden superar els 90 metres quadrats i han de tenir una certificació energètica A o B, es destinaran a persones amb ingressos per sota del 33.838 euros anuals. De la seva banda, els llogaters han de tenir unes rendes que no superin els límits establerts i han d’estar inscrits en el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial.La línia de subvencions contempla dues modalitats. La primera permet rebre 350 euros per metre quadrat, amb un màxim de 36.750 euros per habitatge, sempre que no superi el 50% de la inversió. Els promotors que s’hi acullin han de respectar unes rendes màximes establertes en funció de la zona on es torbi l’habitatge i s’han de destinar a llogaters que tinguin ingressos per sota de 2,83 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència (IRSC).La segona modalitat permet rebre 300 euros per metre quadrat amb un màxim de 34.500 euros per habitatge, sempre que no superi el 40% de la inversió. En aquest cas, els llogaters no poden tenir ingressos superiors a 4,25 vegades l’IRSC. En funció d’això, els preus de lloguer poden oscil·lar entre els 366 euros mensuals per un habitatge de 70 metres quadres situats a la zona C i els 490 euros mensuals per un de la zona A. La Generalitat ha destacat que “es podran construir pisos de 70 metres quadrats amb un lloguer per sota dels 500 euros en zones de forta demanda”.